Povestea noastră a început în anul 2011, când am creat creşa şi grădi Alle Kinder pentru copiii noștri. Am crescut alături de ei în acest loc în care preţuim copilăria, avem încredere în copii şi ne alăturăm familiilor lor pentru a le oferi o copilărie fericită – un mediu cald, plin de afecţiune, în care le onorăm curiozitatea înnăscută şi îi însoţim în descoperirile pe care le fac şi dificultăţile pe care le întâmpină. Si toate acestea în cât mai strânsă legătură cu familiile lor. Pentru că e nevoie de un sat ca să creștem un copil.
La inceput a fost Alle Kinder, creşă pentru copii de 1-3 ani şi grupe de grădi cu predarea intensivă a limbii germane. Apoi am înfiinţat o grupă mixtă (copii de 3-6 ani, împreună) de limba engleză. Am crezut cu tărie în beneficiile socio-emoţionale ale acestei organizări, aşa că acum avem numai grupe mixte. Copii de 3-6 ani, învățând împreună, unii de la ceilalţi, învăţând să înveţe şi să aibă grijă unii de alţii. Abilităţi pentru viaţă..
În 5 septembrie 2016 am deschis Centrul Stejarul pitic, prin înființarea primei grupe de grădi în natură, o grupa de 16 temerari de 3-5 ani, care îşi petreceau prima parte a zilei în natură, la prânz veneau la sediul unde era grupa de engleză şi creşa. Grupele de germană au primit un sediu al lor, sediul Alle Kinder, pe str. S. Toduţă nr. 18.
Următorii ani, am înființat mai multe grupe de creșă și grădi în natură, în 2018 am deschis pentru acestea sediul din str. Donath, nr 20, sediul Stejarul pitic.
In 2019 am renunţat la la sediul din cartierul Gruia şi la grupele de creşă, deoarece nu mai aveam spaţiu fizic pentru ele, am primit absolvenții de creșă în grupe de grădi.
Ne-am axat de la bun început pe dezvoltarea socio-emoțională a copiilor, pentru că aceasta e cea mai importantă în această perioadă a vieții lor. Ne folosim de programul Conscious Discipline www.consciousdiscipline.com pentru a ne dezvolta pe noi înşine şi a deveni modele demne de urmat pentru copii.
Urmărim cu încredere interesele copiilor pentru a plănui experiențe de învățare relevante pentru ei și prețuim jocul liber și inițiativa lor.
Ne străduim să închegăm o comunitate cât mai unită, să punem laolaltă, să accesăm resursele și înțelepciunea tuturor celor care suntem parte din aceasta poveste frumoasă: copii, părinți, bunici, mătuși, educatoare, îngrijitoare, asistenta medicală, colaboratori de toate felurile.
Scotociţi acest site pentru mai multe detalii despre cum facem toate aceste lucruri, haideti in vizită!
O zi frumoasă, cu multă joacă!